Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Сринаха ромското гето в Малинова долина


2008-11-06 | коментара

Съобщение от медиите, по темата. Затова пише „роми“ :))). Следва връщане там, откъдето са дошли. Лошото е, че понастоящем няма механизъм, които да ги спре след две седмици да се върнат обратно и да си сглоблят катуна на някоя друга поляна.

Багери и работници сложиха край на незаконното битуване на група роми по поляните на столичния квартал „Малинова долина“.
Близо 50 едва скрепени постройки, които отричаха всички закони на физиката, бяха съборени и разчистени на фона на псувни и вайкания от страна на мургавите обитатели, съобщи агенция БЛИЦ. „Защо с нас се занимават , а политиците не ги закачат?! Защо нас ни снимате , а най-големите измамници в държавата са скрити?!“, нареждаше възрастна ромка, хванала в ръце бебе и куче. Постройките са били обитавани от самонастанили се роми от Берковица, Луковит и Раковица.
Многобройните жалби на живеещите в квартала за кражби, разпръснати боклуци и отвратителна миризма са принудили кметството на район „Студентски град“ да действа. Преди 7 години бе съборена Асанова махала в кв. „Люлин“. Преди две години бяха изчистени бараки в кв. „Хр. Ботев“. А през няколко месеца се правят опити за спряване с проблема в „Баталова воденица“ и „Захарна фабрика“.