Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Доклад за безплатен безжичен интернет


2008-10-20 | коментара

Това е доклад-предложение до Столичния общински съвет общината да финансира изграждането на съоръжения за излъчване на безжичен интернет със свободен достъп в знаковите софийски паркове и градинки – Градска, Царска, Борисовата около стадионите и Ариана, Кристал, градинката между Банята и ЦУМ, градинката между Синода, Паметника на Незнайния войн и Катедралата „Св. Александър Невски“. Ако проекта потръгне успешно, ще го доразвия до изграждане на подобни съоръжения и в големите комплекси-спални на града – Люлин, Младост, Дружба и прочее. Там все още са оцелели от реституционни претенции и строителен ентусиазъм междублокови пространства, зелени площи и паркчета, места където хората се разхождат и почиват.
Прилагам и текста на доклада, той ще бъде разгледан от поне три постоянни комисии в СОС и тогава ще влезе за гласуване в дневния ред на Сесия на Столичния общински съвет. Докладът е подписан от още двама колеги общински съветници – Малина Едрева и Орлин Иванов, с които обмислихме и обсъдихме тази идея
ДО
СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ДОКЛАД
от Малина Едрева, Ангел Джамбазки, Орлин Иванов – общински съветници


Относно:

Осигуряване на безплатен безжичен интернет достъп в Градска градина, Градинка бул.“Цар Освободител“, Площад и градина около храм-паметник „Св.Александър Невски“, храм „Св.София“ и Светия Синод, Градина „Банска“, Борисова градина.

 


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Предвид голямата обществена потребност от изграждане на система за безплатен безжичен достъп до интернет в местата за отдих, градските градини и паркове предлагаме в знаковите за столицата зелени площи да бъдат изградени такива системи. При успешно осъществяване на този проект е възможно и необходимо тази система да бъде развита и в жилищните комплекси на столицата, докато София достигне европейската практика в това отношение.

Безжичен интернет на открито е достъпен вече в редица български градове като Русе и Стара Загора и в това отношение столицата сериозно отстъпва в предлагането на тази услуга на своите жители и гости.

Предвид гореизложеното, на основание чл.33, ал.1 т.2 предлагаме на СОС проект за решение, който прилагаме.


Малина Едрева Ангел Джамбазки Орлин Иванов

 общински съветник общински съвет общински съветник