Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Патриотичният фронт поиска проверка на управлението на Муса Палев


2014-08-15 | коментара

В Благоевград отбелязаха края на един срамен период от най-новата история на Пиринска Македония – управлението на назначения от ДПС областен управител Муса Палев. 100 години след Освобождението си Благоевградска област на практика отново бе управлявана от османски валия.

Именно ВМРО и НФСБ водеха протестите срещу скандалното назначение, както и срещу действията на Ахмед Башев в Рибново, циганските набези в Петрич и много други местни проблеми.

ВМРО и НФСБ настояват за пълна проверка на дейността на Муса Палев и Ахмед Башев. Настояваме да бъдат преразгледани всички негови подписи, дейности и това дали е имало разпореждане с имоти. Искаме да знаем къде са разходвани средства и за какво, категоричен бе евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Джамбазки даде нарочна пресконференция заедно с Атанас Стоянов – председател на Общинския съвет в Сандански и член на Изпълнителния комитет на ВМРО, Георги Васев, също член на ИК на ВМРО, Костадин Лазаров и Тодор Петрелийски - областни координатори на НФСБ за Благоевград.

Заместник-председателят на ВМРО е убеден, че коалицията на НФСБ и ВМРО - Патриотичен фронт - ще реализира поне един мандат в Пиринска Македония.

За първи път българският национализъм е обединен, получихме подкрепата на различни неправителствени и младежки организации, поясни Джамбазки.

Най-накрая в България трябва да се попречи на купуването на гласове, изкривяващи вота на българите. Нашата коалиция настоява да се наложи законността, заяви от своя страна областният координатор на НФСБ Тодор Петрелийски.

Веднага след срещата патриотите се отправиха към кабинета на назначения от служебното правителство областен управител Димитър Димитров. Представителите на Патриотичния фронт му подариха историческа карта на българския народ с призива да организира честни и почтени избори, както и да ревизира дейността на предшественика си.