Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки с поредна среща с представители на Транспортния бранш в България


2018-02-22 17:33 | коментара

В края на миналата седмица българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки проведе поредната си среща с представители на транспортния бранш в България. На срещата присъстваха представители на повечето големи браншови организации СМП, КАПБ,  НСБП, НСБС, КРИБ. Те разискваха промените в европейските директиви за командироване, регламент 561/2006 за почивките на водачите на товарни МПС и крайния срок за внасяне на промени от членовете на Европейския парламент.

 

На срещата всички се обединиха около това, че промените в директивите за командироване са провокирани от централните страни-членове на Европейския съюз и тяхното желание да премахнат конкуренцията на Българските превозвачи.

 

Представителите на браншовите организации, както и г-н Джамбазки и неговият екип от съветници предложиха промени, които съвпадат до голяма степен с предложението на останалите български евродепутати, което е ясен показател, че България ще има обща позиция относно опитите на централните стари-членове да се справят с българската конкуренция.