Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки иска преговорите за турското членство в ЕС да бъдат прекратени


2018-03-30 17:43 | коментара

Евродепутатът предлага спиране на преговорите с Ердоган за членство на страната му в ЕС

 

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки предлага преговорите между Европейския съюз и Турция за членство на страната в общността да бъдат прекратени.

 

Турция не е европейска държава и никога няма да бъде, категорично заяви Джамбазки в студиото на „Денят ОН ЕР“по България ОН ЕР.

 

Заместник-председателят на ВМРО обясни още, че според него преговорите за турското членство в Европейския съюз са лицемерие.

 

Ако Турция е част от Европейския съюз, трябва да има най-много евродепутати, обясни той.

 

Джамбазки каза също, че страната, откакто на власт е Ердоган, върви към ислямизация и че турският президент иска да възстанови Османската империя. Депутатът обясни, че Ердоган има визия за региона, която е заплаха за България.

 

Ангел Джамбазки подчерта също, че провелата се среща между Турция и ЕС в началото на седмицата, на която домакин беше България, е израз на сегашната европейска политика, която не е особено ефективна.

 

Имаме интерес да начертаем Европа и да я затворим, заради поведението на Ердоган. Европа е до българската граница и няма спор за това, заяви категорично Джамбазки.

 

Той допълни също, че трябва да има ясни граници на континента Европа и той да бъде завършен с приемането в Европейския съюз на Македония, Черна гора и Албания.