Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Каузата на Ангел Джамбазки в „Обещанието“ по БНТ е най-харесвана


2018-05-02 00:23 | коментара

„Налагане на българския език като матуритетен в Европейския съюз и създаване на Български културен институт.“ Това е обещанието, което българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки пое като ангажимент в проекта на БНТ – „Обещанието“. Каузата на Джамбазки се хареса на най-много зрители, става ясно от анкетата в реално време на „Алфа рисърч“ по време на първото предаване от поредицата.

 

„Обещанието“ е политическо телевизионно риалити – оригинален формат на БНТ, за политическата реалност с публика в студиото. Форматът, който има състезателен характер, насочва общественото внимание към най-чувствителната част от политическия живот: изпълнението на политическите обещания. Продукцията включва поредица от седем студийни дискусии, излъчвани директно, с участието на петима български евродепутати. Ще бъдат проследени техните гледни точки за бъдещето на Европа и как те изпълняват политическите си ангажименти.

 

Ангел Джамбазки:

 

Думата обещание от устата на политик дразни с основание българските граждани. Плюс това политиката е резултатна, когато е работа, а не обещание. Четири години работя срещу двойните стандарти в защита на националния интерес. В това конкретно предаване ще видите конкретна работа и конкретни резултати в защита на българския език, в защита на българската идентичност, в защита на българската общност в и вън ЕС – през двустранни договори, през промяна в законодателството, през изработването и постигането на Български културен институт „Св. Св. Кирил и Методий“.

 

Обещанието на Ангел Джамбазки се оказа водещо и в трите категории. Според гласуването, което се провежда в реално време, в категория „Най-интересно обещание“ заместник-председателят на ВМРО постигна изключителната преднина от 32.8%. След него се нареждат останалите участници в предаването с под 20% доверие.

 

 

В категорията „Обещание с полза за най-голям брой хора“ Джамбазки отново поведе без всякакво съмнение с 28.9%.

 

 

В третата категория „Най-трудно за изпълнение обещание“ процентите в полза на воеводата стигнаха 34%, отново с голяма преднина пред останалите.

 

 

На 6 май, един от най-българските празници – Гергьовден, в който България отбелязва Деня на храбростта и празника на българската армия, в 19.00 ч. по БНТ ще бъде излъчено на живо обещанието на Ангел Джамбазки и реалните постъпки към неговото изпълнение.