Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Организираме протест на превозвачите и в Брюксел


2018-05-18 17:00 | коментара

Участие на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по Нова телевизия.

 

Някои страни, най-вече Франция, се опитват да откраднат цял български сектор, заяви българският представител в Европейския парламент.

 

Превозвачи от цялата страна излязоха на национален протест в деня на срещата на върха, която се провежда в София. Те се обявиха против т. нар. закон „Макрон“, който ги задължава на три седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

 

Безспорно срещата с представителите на Западните Балкани е много важна за нас, защото разгражда една повече от вековна антибългарска политика на антибългарския македонизъм. Затова за нас е важно между Охрид и Черно море да няма граница, коментира Ангел Джамбазки.

 

Най-важният въпрос е нахалството и наглостта на част от лобистите в определени държави, най-вече Франция, които се опитват по един антиевропейски начин да създават евроскептицизъм. Те разглобяват ЕС. Опитват се да откраднат един цял български сектор. Опитват се с непазарни методи да въведат административна пречка, така че българските превозвачи да фалират и да могат да вземат техните работници там като гастарбайтери. Това е безпрецедентно, на мнение е Джамбазки.

 

Подкрепям протеста на превозвачите и организираме такъв и в Брюксел. Там ще бъдат и поляци, унгарци и румънци – всички засегнати. Говорим за хляба на над 120 хил. български семейства. Трябва да направим повече от скандал, допълни евродепутатът.

 

Трябва да търсим блокиращо малцинство в Съвета на ЕС.