Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

В Благоевград се проведе областна конференция на структурите на ВМРО в областта


2018-10-08 19:20 | коментара

На 6 октомври в Благоевград се проведе областна конференция на структурите на ВМРО в Пиринска Македония. На нея присъстваха делегати от всички 14 общини на областта, както и двама заместник-председатели на ВМРО - Ангел Джамбазки и Атанас Стоянов.

 

На заседанието бе представен отчет за дейността на организационните структури. Бяха обсъдени обществено-политически и социално-икономически въпроси, свързани с дейността на ВМРО в региона. Обсъждани бяха предложения, които да спомогнат за засилване на политическото и общественото влияние на организацията в Пиринска Македония.

 

Събранието единодушни избра Атанас Стоянов за областен председател. Негов заместник е Иван Стоянов, а секретар - Вангел Тодоров. Касиер е Александър Пиришанчин. Останалите членове на ръководството са: Снежана Стоева, Виктор Бастунов и Мехмед Молласали. Тричленната контролна комисия оглави Цоня Кръстева, подпомагана от Борис Ламбов и Андон Искренов. Така представителство в органите на областната структура на ВМРО получиха повечето общини по двете поречия в Пиринска Македония - Места и Струма.