Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Предложенията в пакета „Мобилност“ нарушават всички базови основи на идеята за ЕС


2018-12-28 16:21 | коментара

Предложенията в пакета „Мобилност“ нарушават всички базови основи на идеята за Европейски съюз, това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред БНР по повод готвения протест на превозвачите в Брюксел.

 

Промените ще засегнат около 150 000 български семейства, обясни той.

 

Евродепутатът допълни, че се използват административни механизми, за да бъде откраднат един успешен български бизнес:

 

Тези промени се правят, защото превозвачите от Източна Европа – от България, Румъния и Унгария, имат много конкурентни цени. Това е бизнес, който е труден, тежък и западните работници не се хващат да го работят. Западните фирми обаче имат нужда от превоз. Затова те гледат да фалират нашите. Опитват се да откраднат работната ръка, защото я нямат.

 

Освен планирания протест, Джамбазки посочи, че се обмислят и други алтернативи за решение на проблема:

 

Ние не можем да наложим вето над това несправедливо решение, ни пък може да го направим на друго решение. Ето, сега предстои напускане на Обединеното кралство. Ние спокойно, заедно с румънците и от другите засегнати страни, можем да кажем: „Ако вие предизвикате демографска катастрофа в България по този начин, ние ще наложим вето на сделката за Брекзит, както е известна.“ Тогава катастрофата ще бъде за всички.

 

Протестът в Брюксел на 10 януари ще се проведе на няколко етапа – блокада на околовръстния път, а след това и на площад „Люксембург“, който се намира пред Европейския парламент.