Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Няма лошо от различните мнения в ОП, но когато става дума за национална сигурност – трябва да има единна позиция


2019-01-21 19:19 | коментара

Няма нищо лошо да имаме противоречия и различни мнения и да се спори, но когато става дума за националната сигурност и превъоръжаването на българската армия, трябва да има единна позиция.

 

Това коментира  Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат в „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

 

Казаното от него бе по повод гласуваното в парламента на решение за започване на преговори за закупуване на изтребител за ВВС. Коалиционните партньори на ВМРО – Атака и НФСБ, не подкрепиха при гласуването решението, въпреки доводите на военния министър и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

Марешки е зависим човек. Срещу него има дела за побой. Според мен, хората, които го държат на каишка, го насъскват да плюе по нас или който там е неудобен. Другата причина е, че ревнува от рейтинг, от процент на одобрение. Ясно му е, че на следващите избори никой няма да го избере дори за домоуправител, заяви Джамбазки.

 

Запитан за предстоящите избори за евродепутати и в какъв формат и с какъв водач на листата ще се явят патриотите, Ангел Джамбазки заяви, че е от изключителна важност какъв сигнал ще излъчат ОП към своите избиратели и симпатизанти.

 

Когато имаш зад гърба си почти пет години активност в ЕП, имаш свършени неща, можеш да ги покажеш, излъчваш един сигнал, когато поставиш начело един такъв човек начело на една листа. Съвсем друг сигнал излъчваш, когато поставиш някой друг. Нашите предложения винаги са били да се явим заедно, това е разумното нещо. За нас, а и лично за мен, няма никакъв проблем да бъда първи, втори, пети, последен в листата с кандидати за евродепутати.

 

Волен Сидеров е мъж на 60 г. – насила ли да го докарам на Коалиционен съвет. Този човек е дееспособен, като не идва 3-4 пъти има причина за това, така коментира Джамбазки отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет.

 

По темата за поредния опит на ЕП да наложи членки на ЕС, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят, Ангел Джамбазки каза, че това е третият документ (с незаконодателна стойност), който настоява за промяна на вътрешното ни законодателство.

 

Този документ няма как да бъде подкрепен, защото има решение на Конституционния съд, на най-висшата инстанция. Така че ЕП се опитва в последните дни преди евроизборите, да налага неща, срещу които има силна съпротива. 200 човека от 750 гласуваха против, включително и аз. Лицемерие и наглост под маската на загриженост е да бъдат пробутвани подобни теми, завърши заместник-председателят на ВМРО.