Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Разговорът за циганския въпрос трябва да започне незабавно


2019-04-12 11:57 | коментара

Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да започне незабавно , заяви пред БНР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

 

По отношение на битовата, етническа, циганска престъпност в България има едно беззаконие, има едно нежелание на властта да си върши работата. Никой не иска да се занимава с тях. Ако не стане обществено напрежение, каквото става заради безобразно поведение, тогава се размърдват и започват да си вършат работата, добави той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

 

Според него другата страна на монетата са момчетата с бухалките.

 

Те не изразяват общественото мнение, даже според мен пречат. Всички, които са виновни за провала на циганската интеграция, сега ще сочат тези и ще казват – те и другите са такива, коментира Джамбазки.

 

Появата на когото и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито насаждане на напрежение, нито търсене на политически дивидент, подчерта той.

 

Добре видяхме какво се случва в магазина - едни безобразно пияни типове посред бял ден търсят да набият някого - това е циганската интеграция в България, иронизира евродепутатът.

 

Според него трябва да се потърси прокуратурата заради това, че лицата бяха освободени без обвинения и прибрани отново, чак след като беше разпространено видеото.

 

Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат, предупреди още Ангел Джамбазки.

 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл>>>