Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Смъртното наказание не е възмездие, а въпрос на сигурност


2019-08-26 10:46 | коментара

ВМРО иска дискусия за въвеждането на т.нар. „химическа кастрация" при сексуални посегателства. Освен това ще се предложи и отпадане на възможността когато обвиняем признае вината си, да поиска съкратено производство, дори да си спести максималната присъда от доживотен затвор.

 

Извършителите на сексуални посегателства трябва да бъдат подлагани на медицинско третиране, което да ги направи неопасни за обществото. Това  е вариантът, който ние можем да предложим в момент, в който българското общество не може да приеме да се възстанови смъртното наказание.

 

Това коментира в предаването „Събуди се” по НОВА евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Моето дълбоко убеждение е, че за извършителите на такива деяния трябва да има смъртно наказание, категоричен е Джамбазки.

 

Хора, като убиеца на студентката от Свищов, нямат място на улицата. Този човек беше с влязла в сила присъда за две други убийства и извърши трето. Той няма да се поправи, каза Джамбазки и допълни, че ВМРО е против съкратеното следствие. А извършителите според него трябва да лежат в затвора доживот.

 

Той заяви още, че смъртното наказание не е въпрос на някакъв вид възмездие, а въпрос на сигурност.

 

Ние от ВМРО не искаме тези опасни престъпници на улицата. След като няма съгласие в обществото за връщане на смъртното наказание, то за такива жестоки престъпления трябва категорично да има наказание затвор доживот без право на промяна, заяви Джамбазки. Той обясни, че именно заради това ВМРО предлага отпадането на съкратеното производство и възможността тези убийците да си измъкват.

 

Няколко знакови с жестокостта и показността си тежки престъпления в последните години са извършени от хора, които си признават и съответно получават намалено наказание. Хипотетитчно всеки един от нас може да срещне на улицата такъв човек, излязъл предсрочно. Аз не желая това да се случва, категоричен е той и отново повтори, че за такъв вид престъпления трябва да има присъда доживот без право на замяна. А за да не бъдат заплаха за обществото, изнасилвачите трябва да подлагани на някакъв вид медицински мерки, каквато например е химическата кастрация.

 

Целия дебат по темата проследете във видеото >>>