Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Българите сме известни с това, че знамена не даваме


2020-01-31 11:48 | коментара

Европейският парламент продължава всячески да се опитва да смачка националното чувство у своите членове. Докато представителите на културния марксизъм и розовия болшевизъм могат да се изказват едва ли не по долни гащи и да размахват какви ли не символи на омразата, то се оказва, че големият проблем са националните флагове. Вчера бяхме свидетели на поредното потъпкване на националното достойнство. Изказването на Найджъл Фараж беше прекъснато, защото размахвал националния си флаг. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки повдигна темата относно своеволната забрана за излагане на показ на националните ни знамена. Също така се обърна директно към председателя на ЕП с искане това скандално решение на бюрото на Европейския парламент да бъде отменено.

 

Който иска да вземе моя национален флаг, може да се опита. Българите сме известни с това, че знамена не даваме, каза Джамбазки.

 

Ето и изказването на Ангел Джамбазки от залата на Европейския парламент: 

 

Остро възразявам срещу решението на председателя на Европейския парламент г-н Давид Сасоли да тълкува чл. 10, т. 3, а именно: „членовете на ЕП са задължени да не нарушават добрия ред в Пленарна зала и се въздържат от неуместно поведение, като не слагат на показ плакати или надписи“, като забрана за използване в залата наши национални знамена. Националното знаме не е банер, а символ. Това е моето национално знаме, то не може да бъде просто банер и не може да бъде забранявано. Още повече, че позволявате на колегите понякога да излагат символи, които са меко казано спорни. Затова настоявам на председателския съвет да бъде отменено това срамно и спорно решение.

Сега си оставям знамето тук и ако някой иска да го премести и да го махне, ще трябва да го направи насила, добре дошъл, благодаря Ви!

 

Видео от изказването вижте тук >>>