Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

От ВМРО настояваме да се върнат КПП-тата за циганските махали


2020-04-28 12:48 | коментара

От ВМРО даваме разумни предложения. Но има и политически мародери, които се опитват да извличат полза от извънредното положение.

 

С тези думи евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки започна своето изявление в социалната мрежа.

 

В България мерките в началото бяха добри и доведоха до добър резултат. Ние ги подкрепяхме и участвахме в налагането им. Докато европейските институции се забавиха, обясни той.

 

Напоследък има едно разколебаване – хаотично движение, което изнервя българите.  Прави впечатление, че вече решенията не се взимат от Националния щаб, а вървят по политическа линия, което е тревожно, сподели евродепутатът.

 

Необяснимо и необмислено е решението да се премахнат КПП-тата на входовете и изходите на циганските махали. Обитателите на гетата са хора с ниска лична хигиена и здравна култура. Хора, които нямат здравно осигуряване и личен лекар. Те се върнаха масово от Западна Европа. Те са застрашени поначало, те са потенциални носители на заразата. Щабът не казва броя хора от циганските махали, които са заразени с КОВИД-19, което само по себе си значи много, каза Джамбазки.

 

Решението да караш хората да лъжат, за да могат да напускат областните центрове, а в същото време да оставиш тези от махалите да ходят навсякъде е нередно, необмислено и извън всякаква логика, категоричен е заместник-председателят на ВМРО.

 

ВМРО категорично е против премахването на КПП-тата на циганските махали.  Такава политика не е в интерес на здравето на българските граждани, категоричен е Джамбазки. Той напомни, че догодина предстоят избори и очевидно има политически подтекст на решението за отпадане на КПП-тата за махалите.

 

Настояваме КПП-тата да бъдат върнати, заяви той и призова ГЕРБ за вземане на такова решение. Настояваме всички жители на циганските махали да бъдат изследвани – само така ще се разбере какво е истинското разпространение на заболяването в махалите.

 

Вижте изявлението на Ангел Джамбазки във видеото >>>