Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Зелената сделка е вредна, Китай трябва да понесе своята отговорност за пандемията


2020-05-14 12:18 | коментара

„Зелената сделка“ директно се работи за китайския интерес - деиндустриализация на Европа и преместване на производството в Китай, а това трябва да бъде точно обратният процес, който трябва да преследваме в момента. Максимално трябва да се облекчат гражданите и да се работи за подкрепа на дребния и средния бизнес, а не за неразумни и безумни идеи като „Зелената сделка“. Европейският съюз не трябва да се срамува да потърси отговорност и сметка от Китай за разпространението на тази пандемия.

 

Това заяви в свое изказване в Европейския парламент евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

 

Той посочва, че кризата с китайския вирус ще трябва да преструктурира многогодишната финансова рамка. Мнението ми и мнението на моята група е, че това преструктуриране не трябва да бъде за сметка на данъкоплатеца. Виждам много неразумни идеи: вдигане на данъци, нови данъци, нови облагания, нова бюрокрация, допълва българският евродепутатът и продължава:

 

Не! Отговорът трябва да бъде точно обратният - съкращаване на бюрокрацията и на европейско, и на национално ниво.

 

В същото време продължават неразумните предложения. Искания за „зелени сделки“, за пакета „Мобилност“ - все инициативи, които ще унищожат стотици хиляди работни места в Централна и Източна Европа, възмущава се той.

 

Цялото изказване вижте във видеото >>>