Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки за пакет „Мобилност“: Не знам колко пъти съм слушал и съм чел тези утопични стратегии


2020-07-01 12:32 | коментара

През следващата седмица ще се проведе юлската пленарна сесия на Европейския парламент (8-10 юли 2020), по време на която се предвижда, на второ четене да бъде гласуван т.нар. пакет „Мобилност“. Това информира евродепутатът Ангел Джамбазки. 

 

В официалната страница във Фейсбук той коментира, че предстои важно гласуване, в което той ще даде своя глас „против“. И отново разкритикува Брюксел.

 

Ето какво още коментара Джамбазки:

 

Ще се гласуват изменения на действащите регламенти по отношение на минималните изисквания за максималното дневно и седмично време за управление, минималните почивки по време на работа и периодите на дневна и седмична почивка, установяването на местоположението чрез тахографи и командироването на водачи в сектора на автомобилния транспорт.

 

Още от сега мога да Ви уверя, че ще гласувам „против“ тези изменения, които очевидно са подготвени единствено и само в ущърб на българския и източноевропейския транспортен бранш.

 

Надявам се всички мои колеги да гласуват по съвест и „против“, а не както им наредят партийните централи, защото животите на хилядите източноевропейски шофьори и на техните семейства също имат значение (ако ми разбирате асоциативното мислене ...).

 

По време на сесията, за пореден път, ще изслушаме Комисията и Съвета по въпроса с насърчаването на процеса на интегриране на ромите в Европа през следващите години.

 

Вече не знам колко пъти съм слушал и съм чел тези утопични стратегии. И именно тук е проблемът. Само слушаме и четем „локуми“, написани от чиновници в Брюксел, които нямат никаква представа как се интегрира човек, който не иска да бъде интегриран. Но и този път ще ги изслушаме, току-виж този път ни изненадат и са измислили нещо ново, което най-сетне да е работещо.