Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Опитът да бъдат превърнати в джамии православни светилища са провокации срещу нас


2020-09-16 14:21 | коментара

Евродепутатът призова колегите си да прогледнат по отношение поведението на диктатора Ердоган

 

Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от поведението и провокациите на турския президент г-н Ердоган.

 

Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация.

 

Това каза в свое изказване по време на пленарното заседание в Страсбург евродепутатът в групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Ето и цялото изказване:

 

Уважаеми г-н председател,

 

Уважаеми г-н върховен представител,

 

г-н Вебер,

 

Уважаеми колеги,

 

Ескалацията на напрежението в Средиземноморието е пряка последица от поведението и провокациите на турския президент г-н Ердоган. Това е пряка последица от неговата неоосманистка политика, която е провокация към ЕС и към нашите ценности, а и към начина ни на живот.

 

Нека напомня, че опитът да бъдат превърнати в джамии светилищата на православното християнство като „Св. София“, като „Христос Спасител“, всъщност са част от тези тежки провокации срещу нас.

 

Уважаеми колеги, крайно време да си отворите очите и да прогледнете. Говоря тук на лявата част от залата, които сте малко двулични по отношение на поведението на диктатора Ердоган.

 

Уважаеми колеги, Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация.

 

Видео от изказването вижте тук >>>