Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Когато искаш в ЕС, а насочваш пистолет срещу българското знаме


2021-05-26 15:48 | коментара

В РСМ „воюват“ с български символ, докато тропат на вратата на ЕС

 

Няма по-опасна заплаха и по-сериозен противник на света от едно знаме, развяно от вятъра. Поне така е в Северна Македония. Невинаги и не всяко знаме. Само българското.


Скандално оплакване дойде от Скопие:  ако се чувстваш българин в македонската столица и решиш да сложиш на видно място българския флаг, трябва да си готов за заплаха с пистолет.


За неравната битка с едно знаме никога не е достатъчен един пистолет. „Миролюбивият“ съсед е готов да извика на помощ и полицията. Интересно, ако полицията беше дошла, какво щеше да направи? По кой кодекс щеше да помогне на този мизантроп? Питам се още нещо: често ли в Северна Македония полицията се разправя с хора, окачили в дома си знаме, различно от това със звездата на Вергина? И кое е по-голямо нарушение на Закона според органите на реда - това, че някой размахва оръжие пред съседа си или това, че някой  е сложил българския флаг на собствения си дом?! Отговорът май е ясен.


Това е само поредното показно защо РСМ в този си вид няма място в ЕС. И това няма да се промени със свалянето на ветото в замяна на евромониторинг. Защото на никой в ЕС не са му важни българите в Македония. Все пак далеч по-важно е да бъдат защитени правата на всякакви форми на полови неопределени хора. Розовият хуманизъм преди всичко.

 

Ангел Джамбазки