Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Подходът на ЕП за циганската интеграция е тотално и напълно сбъркан


2021-05-20 12:27 | коментара

Подходът на ЕП по въпроса с циганската интеграция е тотално и напълно сбъркан. Говори се за права, права, права и права. Чудесно. Само че, правата навсякъде и винаги трябва да ходят със задължения. Задължението да се учиш, задължението да работиш, задължението да си търсиш работа. Задължението да не извършваш престъпления, да не обираш, да не ограбваш възрастни хора. Задължението да не насилваш самотни възрастни жени. Когато има тези задължения, ти имаш и правата, разбира се. 

 

Това заяви в ЕП евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

 

Непрекъснато обаче акцентират върху другата тема. Изляха се милиони, милиарди от парите на европейските данъкоплатци в ръчичките на крадливи фондации и организации, които за 10, 15, 20 години, декади не направиха абсолютно нищо, категоричен е той.

 

Ангел Джамбазки посочва и какъв е резултатът от всичко това:

 

Само преди два дни в България, в Нова Загора, жителите на махалата нападнаха влак, спряха го и го потрошиха с камъни за забавление. Влак, за забавление?! Все едно тази случка е описал Карл Май. Или Майн Рид. Но, уви, това е резултатът от фалшивата интеграция в последните 20-30 години. Време е ЕС да си отвори очите, да си извади главата от земята и да види проблема такъв, какъвто е. Няма интеграция, която не е пожелана и не може да бъде пожелана. Задълженията преди правата!