Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Настоях за реакция от ЕК срещу Мицкоски за подбуждане на омраза към България


2021-06-08 15:03 | коментара

"Зицпредседателят" на сърбоманската ДПМНЕ зове към блокади от страх от историческата истина

 

Карикатурният "зицпредседател" на сърбоманската партия ДПМНЕ Християн Мицкоски истеризира с поредната си фобия да не би да се случи най-лошото в Република Северна Македония – българизацията. Като виден агент на чуждо влияние в РСМ, в поредното му антибългарско изстъпление няма изненада. Просто още едно доказателство за погазване на права и за нежеланието му Северна Македония да успее в преговорите с Брюксел.

 

Тези дни той по коминтерновски лицемерно обвини отново България за забавянето на преговорите с ЕС и призова за едностранното оттегляне на Скопие от Договора за добросъседство. Но това не може да продължава така! Предприех нужните действия и настоях за реакция от страна на европейските лидери. Като член на ЕС България очаква пълна подкрепа от своите съюзници. Затова се надявам Европейската Комисия да осъди максимално силно антибългарските настроения в РСМ.

 

Настоявам този квазиполитик да бъде подведен под отговорност и за подбудителство към омраза на база етнос посредством призива му за бунт и блокади срещу невъобразимото "зло" - българизацията. А че РСМ е заплашена от такава, той няма никакви доказателства, само на основание неговия будещ тревога разсъдък, чийто най-голям кошмар е историческата истина!

 

Вие, Мицкоски, имате своите бълнувания и лични страхове, но ние имаме моралното и законно право да Ви потърсим отговорност и го правим. Не се надявайте на снизходителност! С Вас като коректив на управляващите Северна Македония не я чака нищо добро, а интеграцията й е възможна само в Титова Югославия!