Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Скопие подлага динена кора на служебното правителство


2021-06-02 11:44 | коментара

Властите в Скопие са предприели отново отчаяна офанзива, с която да принудят служебното българско правителство да направи отстъпка. Техният номер винаги е един и същ. Целта е да започнат преговори и да не се промени нищо.

 

Това каза пред БНР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

 

Ако някой капитулира по темата с РСМ, това ще е служебното правителство. Когато ние от ВМРО трябваше да браним тези интереси, ние не сме се притеснявали нито от Запад, нито от Изток какво ще кажат. Ако служебното правителство допусне междуправителствената конференция, това ще е голяма политическа грешка и това ще е национално предателство, съизмеримо с действията на комунистическата партия. Не виждам причина да се променя позицията на българското правителството, заяви Джамбазки.

 

Той припомни, че позицията на България е гласувана в Народното събрание и има политическа тежест, затова може да се променя само от легитимен парламент. 

 

45-ото Народно събрание не посмя да развие позиция по тази тема. А темата е чувствителна за българските граждани. Който направи национално предателство по нея, ще е пагубно.

 

В предаването „12+3“ Джамбазки допълни: 

 

Поведението на властта в Скопие е изключително „почтено“. Опитва да се подмазва на служебното правителство, да ги хвалят. Целта е да се подложи динената кора. 

 

Според него отстъпването от позицията ще е национално предателство и тежко политическо самоубийство. А редовно правителство не би заело такова национално предателство.

 

Решаването на исторически спор се прави на база документи, които са  написани. Когато имаш писмо написано на ръка на българския учител, офицер, революционер, войводата от ВМОРО, известен като Гоце Делчев, в което пише: „…какво да правим, братя, като вси сме българи..“. Когато Гоце Делчев е написал на ръка, че е българин, не може да се случва тази историческа фалшификация, на която сме свидетели.

 

Република Северна Македония може да представи само една пътна карта – изпълняване на договора. Всички приказки за пътни карти са поредната измама, поредният опит за скатаване. Договорите от римско време трябва да се спазват.

 

Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл >>>