Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ще се борим срещу диктата на бюрократите над националните правителства


2021-06-27 17:51 | коментара

Няма да допуснем да бъдем в Съюз, който не желае да се вслуша в гласа ни и ни налага политика напук!

 

Въпросът за правото на национално вето е една от важните теми, които ще се обсъждат на Конференцията за бъдещето на Европа. Премахването на това вето ще разчисти пътя към основната цел на конференцията - по-голяма централизация в ЕС, отнемане компетенциите на държавите членки и по-силен контрол над националните правителства. 


Какво означава това за нас? Означава, че ще бъдем в Съюз, който няма намерение да се вслушва в гласа ни. Означава, че брюкселските бюрократи ще налагат политиката си напук на нашите държави. Ще се установи един модел на авторитарност, присъщ за един друг строй. Този модел, както ние много добре знаем от миналото, ражда чудовища.


Ние ще се борим да не допуснем новия, преоблеченият болшевизъм да ни задушава с бюрокрация, бездушие и неефективност. Ще се борим Европа да бъде съюз от суверенни държави, равнопоставени и имащи право на глас по всяка една обща политика. Нашата битка по време на тази конференция е да не допуснем диктата на бюрократите над националните правителства!