Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ще защитаваме ценностите си, защото "бъдещето", представeно на конференцията, всъщност е диктат на брюкселските бюрократи над нашите народи


2021-06-29 16:01 | коментара

Има шест общи европейски ценности, всичко извън тази рамка ражда разделение

 

В Европа има разделение, и то си проличава все по-често. Видяхме го по време на кризата с нашествието на нелегални имигранти, видяхме го при разгара на кризата с COVID-19, виждаме и разделението по темата за ценностите. В контекста на Конференцията за бъдещето на Европа е редно да си дадем сметка, че идеята за ЕС не е да имаме една европейска свръхдържава, чийто наднационален елит да властва над цяла Европа, а за съюз на суверенни държави, които бранят общите си интереси и ценности.

 

Тези общи ценности са насърчаване на мира, осигуряване на свобода, сигурност и правосъдие, без вътрешни граници и силно конкурентна пазарна икономика. Всичко извън тази рамка е излишно и е причина са засилващите се разделения сред държавите членки.

 

В дебата за бъдещето на Европа има две страни. От едната сме ние, патриотичните и десни формации, които вярваме, че за да бъде ефективен ЕС, трябва да се отървем от бюрократичната тежест, да спрем идеята за Европа като "голяма държава" и да защитим традиционните ни ценности. От другата страна са неолибералните марксисти, които целят обезличаването и унищожаването на европейските нации, които ни поднасят някакви нови "европейски“ ценности, които желаят да претопят и унищожат етническото и културно многообразие на Европа.

 

На Конференцията за бъдещето на Европа ние ще защитаваме демокрацията и ценностите си, защото това, което ни представят като „светло бъдеще“, всъщност представлява един диктат на бюрократите от Брюксел над нашите народи!