Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Трябва ни една работеща и ефективна Европа, която не е заложник на наднационалните елити


2021-07-01 18:05 | коментара

Днешните управляващи Европа ни предлагат още централизация, двоен стандарт и периферия без право на глас

 

"Хората трябва да бъдат в центъра на всички наши политики“. Това са думи на председателя на Европейската Комисия - Урсула  фон дер Лайен. Щеше да е чудесно, ако зад думите ѝ стоеше истинска загриженост за гражданите на нашите държави, ако работата ѝ показваше отговорност към здравето и сигурността на нашите граждани. За съжаление, това е само едно огромно лицемерие.

 

Ще Ви напомня за двойните стандарти на храните в ЕС. Според последното проучване на ЕК по въпроса, например, процентът мазнини на един и същи картофен чипс в България е 35%, а в Белгия 30%. Освен това в България той е най-солен. Подобни примери има и в процентното съдържание на захар при соковете. Уж сме едно, уж се грижим за хората, уж всички сме „европейци“, обаче едни май са по-европейци от други.

 

Напомням и за още един двоен стандарт, и то насочен именно срещу България - никой от органите и агенциите на ЕС не е ситуиран в България. Аз водех кампания Европейската агенция по лекарствата(ЕМА) да бъде преместена у нас след напускането на Великобритания. Това, естествено, не се случи, напротив - тя беше ситуирана в Нидерландия.

 

Защо Ви обръщам внимание на това? Защото това, което ни предлагат днешните управляващи Европа, е още централизация, още двоен стандарт. Предлагат ни един добре охранен, с висок стандарт център и една обслужваща периферия. И тази периферия, към която спада и България, да няма право на глас при взимането на решения, да може бюрократите от ЕК да налагат решенията си над суверенните държави.

 

Ние предлагаме една работеща и ефективна Европа, която не е заложник на наднационалните елити. Нашата идея е за Европа на отечествата. Един съюз на суверенни и равнопоставени държави!