Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Турският султан Ердоган заплашва открито Европа с предстоящата мигрантска криза


2021-08-20 18:26 | коментара

Ще настоявам за политика на ЕС, която да договори помощ за бягащите от Афганистан, но в братските им държави


ЕС получи пореден звучен шамар от страна на турския султан Ердоган и поредното крещящо доказателство, че една страна, управлявана от диктатор, никога не е била и няма и да бъде „стратегически партньор“ на Съюза. Напротив, този човек заплашва открито Европа с предстояща мигрантска криза. Прави го чудовищно нагло, както само един диктатор умее.


За България това означава всички държавни служби, включително МВР, гранична полиция, жандармерията, армията да бъдат оповестени и да бъдат приведени планове за действия, които да не позволяват дори един човек да преминава нелегално държавната ни граница. Защото това, което се готви да ни стовари Ердоган, е заплаха не само за националната ни сигурност, но и за мира в Европа.


Войната в Афганистан не е наша и няма нужда ние да плащаме високата цена, която тя носи след себе си. Бежанците от Афганистан могат да отидат в богатите мюсюлмански държави като Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт, а не да идват в християнска Европа. Тези държави са в много по-голяма близост до Афганистан, а не на хиляди километри, както е например България. Точно заради това ще настоявам в ЕП да се води политика, която да договори начините, по които на нелегалните имигранти или на бежанците от Афганистан да им бъде оказана помощ, в случай че се нуждаят от такава, но в техните братски държави.


Категорично заявявам, че българските граждани не трябва да плащат чужди сметки, нито да стават част от играта на един диктатор. Основен приоритет за всички в момента трябва да бъде националната ни сигурност.