Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Сезирах Външно министерство и ЕК за нова недопустима гавра с българското знаме в РСМ


2021-08-31 12:33 | коментара

Нстоях за незабавна реакция и гаранция от Министър Стоев и проверка и позиция от Брюксел


Антибългарската политика и езикът на омразата в Скопие продължават да действат с пълна сила и да дават своите гротескни резултати. И именно те са в основата на поредния престъпен вандалски акт в Северна Македония. 

Отново посегателство срещу българското национално знаме, този път в Търговско-икономическото представителство в Генералното ни консулство в Битоля. 

Настоявам за бърза и незабавна реакция от страна на българското Външно министерство и служебния министър Светлан Стоев с искане да бъде остро осъдена тази поредна гавра с българското национално знаме. 

Днес изпратих официално писмо до Министър Стоев, в което настоявам България да изиска предприемането на конкретни мерки срещу извършителя и гаранция, че държавата Северна Македония ще противодейства на този позорен акт, превърнал се вече в тенденция. 

В качеството си на европейски представител сезирам и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да осъди подобни антидемократични прояви. Защото такива жалки и позорни действия са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде.  

Недопустимо е в страна, която непрекъснато се опитва да изтъква принадлежността си към европейските ценности и да се стреми към членство в европейското семейство, подобни престъпни актове да продължават да се случват. 

Нямам никакво съмнение, че такива гаври няма да бъдат прекратени в Северна Македония. Не и докато в Скопие продължава да властва политика на дълбока и безрезервна омраза към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната.