Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Не сме готови да посрещнем нова мигрантска вълна


2021-08-25 14:19 | коментара

Не сме готови да посрещнем нова мигрантска вълна. С мои съратници обиколихме българо-турската граница, посетихме структурите на Държавната агенция за бежанците и видяното ни прави по-тревожни. Хората в тези съоръжения са предимно млади мъже, в „Овча купел“ например от непридружените лица има две момичета, във „Военна рампа“ – едно. Останалите са млади мъже. Това са хора, изоставили семейства и тръгнали на запад с някаква цел. Тези мъже би трябвало да си пазят родината, не да бягат нанякъде.

 

Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Искам да се обърна към министър-председателя и да го призова да не губи време, а да изпрати армията на границата и да покрие напълно съоръжението. При оградата се вижда, че съоръжението стои и че е било необходимо. Това е една огромна полоса, която не се охранява и ако някой се опита да го повреди, без физическа сила отсреща това е напълно възможно. Г-н Янев трябва да изпрати на границата военнослужещите, които имат желание и да не позволяват това съоръжение да се поврежда, допълни той.

 

Актуализирането на бюджета зависи от НС, а те сега спорят за постове и позиции, не се занимават с друго и това е тъжно и жалко. Те твърдяха, че помежду им няма различия, а нима е така? Очевидно е, че имат лични проблеми, които трябва да се решават. Събират се няколко кризи накуп, коментира Джамбазки.

 

Ако не бяхме построили тази стена, щяхме да сме в огромна беля. Натискът се е увеличил доста в сравнение с миналата година, повече от половината прииждащи са млади и мъже и това е тенденция. Няма майки с деца, майките са в центровете и са отдавна тук, освен това са малко. Ако за цялата минала година е имало около 3 хиляди нелегални преминавания на границата, то до момента тази година са 4 хиляди, заяви заместник-председателят на ВМРО.

 

Основната задача на нашата власт е да наложи политика на нулева миграция. Европейските държави казаха, че няма да приемат повече мигранти. Можем да си позволим да заявим същото и цялото общество ще застане зад г-н Янев или президента, който има отговорност към това правителство. Не е наша вината за тази бежанска вълна, за войната. Ние сме платили своята цена. Не можем да носим тежестта ѝ. Знаете мнението ми за турския президент, но истината е, че ние не можем да изискваме от турското правителство да задържа милиони мигранти. Те къде ще отидат? Или при нас, или при Гърция, а гърците ще ги избутат към нас. Армията и жандармерията трябва да отидат на границата. Жандармеристите, с които разговарях, са готови, мотивирани са, посочи още Джамбазки.

 

Идеята за доброволните отряди не мина последният път заради натиска на ДПС, ГЕРБ се поддадоха на него. Ако се бе случило, МВР щяха да имат ресурс. По-добре тези хора да бъдат организирани, има хора доброволци. Ако се занимават самосиндикално, това е вредно. Трябва да има ясен ред, който да сочи кой може да бъде доброволец (да не са осъждани, да минат тестове, обучение). Пример – пожарът в Родопите. Тогава хора отвсякъде се мобилизираха да гасят със собствени средства. Ако са обучени, ако са организирани, ще са много по-полезни. Възлагаме спомагателна функция на тези хора, не да извършват арести, обясни евродепутатът.

 

Идва зима и голяма мигрантска криза, ще стане беля, предупреди Ангел Джамбазки.

 

Вижте целия разговор във видеото >>>