Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Политика


Политиката е единствено и само инструмент за реализиране на онези стратегии, които ще допринесат за благоденствието и просперитета на съответната страна. За мен кауза е България и българската нация. Независимо кой къде живее – в Родината или в емиграция, ние споделяме обща историческа гордост, традиции, които са ни запазили като народ, ценности, които са позволили България да пребъде над 1300 години.

 

Аз не съм професионален политик, преследващ постове и облаги, а съм Ваш говорител – както пред националните, така и пред европейските институции. Вярвам, че усилената работа в интерес единствено и само на България ще пожъне заслужени успехи. Вярвам, че възраждане на Родината ни е възможно.

 

Отскоро Европейският парламент за мен е трибуна, от която мога ясно да представя българската национална кауза, да защитя изконните човешки права на сънародниците ни в Македония и Западните покрайнини, да настоявам за категорични мерки в сферата на сигурността, за да се предпазят всички държави членки на ЕС от вълната радикални идеологии и техния носител – терористичната организация „Ислямска държава“. Всички тези инициативи се състояха в рамките на почти два месеца. Последваха и разговори на високо ниво относно членството на Турция в Европейския съюз, като представих непроменената позиция на българските патриоти – твърдо против, предвид историческите, религиозни и културни различия, както и агресивната външна политика, упражнявана от неоосманиста Реджеп Тайип Ердоган.

 

През последните 6 години пък представлявах и защитавах интересите на столичани като общински съветник. Работих за гарантиране на реда, сигурността и справедливостта в ежедневието на моите съграждани.

 

Стремях се да обясня пред колегите си необходимостта от разваляне на концесията на „Софийска вода“ и преминаването на дружеството в обществени ръце. Внасях доклад след доклад, аргументиращ позицията на ВМРО за разрушаване на всички незаконни постройки и премахване на гетата. Обуславях потребността от подпомагане на дребния и среден предприемач, както и на професионалните гилдии. Противопоставях се на всеки опит за неглижиране и загробване на историческата памет – от разрушените казарми на Първи и Шести пехотен полк пред НДК до паметника на загиналите американски летци в небето над София, докато са избивали цивилното българско население. Изразявах ежегодно възмущението си от провеждането на парад по столичните улици, откровено развращаващ младите и засрамващ по-възрастните ни съграждани.

 

Уважаеми, българи,

 

Вярвам, че с воля, постоянство и усърдност всяко начинание е обречено на успех. Разчитам на Вашата подкрепа, както и на Вашите съвети и критики. Аз съм Ваш представител и Вашето мнение е онова, което ще предопределя действията ми.