Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


По време на предизборната кампания в Република Северна Македония езикът на омразата спрямо България беше основно средство за агитация.

Миналата седмица по време на дебат в ЕП запознах Европейската комисия със скандалния случай с поругано българско военно гробище в близост до град Кавадарци в Северна Македония. 

Зад гърба на България костите на около 400 нейни войници са унищожени

Европейският съюз трябва да поиска гаранции за правата на българското национално малцинство в Косово

Наскоро запознах ЕК със случая относно паметната плоча в памет на Велко Скочивирски, лидер в българската съпротива срещу османците, намираща се в село Клепач - Северна Македония, която беше заменена с нова.

Настояваме Скопие да не посяга на идентичността на българите от Попис 2021 и тази на загиналите за свободата ѝ наши сънародници

Темата не търпи отлагане, защото засяга и бизнеса, и обикновените граждани

Тъй като темата с мерките срещу сериозния скок на цените не търпи отлагане, днес внесох въпрос до Европейската комисия относно предприемането на действия за прекратяване на търговията с въглерод, поне докато настоящата криза приключи. 

Преди време в изявление на Европейската комисия беше посочено, че стените по границите не следва да възпрепятстват лицата, търсещи убежище да получат достъп до територията на ЕС.