Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


България получи 148,36 млн. евро по инструмента CARE, който има за цел да подкрепи държавите членове за справяне с имигрантската криза, породена от руската агресия в Украйна.

Европейската комисия дължи отговори относно потъпкването на основни човешки права от страна на Сърбия 

Репресиите над българите в Северна Македония продължават. Държавният апарат отново е активиран, за да сплаши и възпрепятства хората с българско национално самосъзнание да се сдружават и изразяват.

За да оправдае заповед, с която спира две процедури за строителство на части от Лот 3.2 на АМ „Струма“ Борислав Сандов посочи, че вече бившето правителство на България е получило писмо от Европейската комисия.

Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация е връчила официално писмо на председателя на българския Културен клуб „Иван Михайлов” в Битоля, в което го уведомява, че ще бъде извършен обиск.

Войната в Украйна и високите цени на горивата усилиха натиска върху транспортните фирми у нас до степен, в която имат нужда от спешни мерки с цел да предпазят сектора от масови фалити. По тази причина целият транспортен бранш организира протестни действия, които трябваше да се проведат на 10.05.2022 г. и 11.05.2022 г. в София.

Изключително притеснително явление се наблюдава след представянето на резултатите от преброяването на населението в Република Северна Македония. Йован Донев, бивш посланик във Великобритания, настоящ преподавател в Скопския университет, определи броя на българската общност като „статистическа грешка“.

Тези дни бяха публично оповестени резултатите от преброяването на населението в Република Северна Македония. Те бяха крити години наред, защото властта в Северна Македония се страхува от реалните цифри на броя на населението на албанци и българи. Това е така, защото те биха застрашили официалната антибългарска и антиалбанска доктрина, на която е построена държавата Република Северна Македония.

В Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония чл. 11 ал. 6 гласи: