Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


Войната в Украйна и високите цени на горивата усилиха натиска върху транспортните фирми у нас до степен, в която имат нужда от спешни мерки с цел да предпазят сектора от масови фалити. По тази причина целият транспортен бранш организира протестни действия, които трябваше да се проведат на 10.05.2022 г. и 11.05.2022 г. в София.

Изключително притеснително явление се наблюдава след представянето на резултатите от преброяването на населението в Република Северна Македония. Йован Донев, бивш посланик във Великобритания, настоящ преподавател в Скопския университет, определи броя на българската общност като „статистическа грешка“.

Тези дни бяха публично оповестени резултатите от преброяването на населението в Република Северна Македония. Те бяха крити години наред, защото властта в Северна Македония се страхува от реалните цифри на броя на населението на албанци и българи. Това е така, защото те биха застрашили официалната антибългарска и антиалбанска доктрина, на която е построена държавата Република Северна Македония.

В Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония чл. 11 ал. 6 гласи:

На 4 февруари се навършиха 150 години от рождението на Георги Николов Делчев, български революционер, борил се свободата на българите в Македония.
 

Пореден акт на омраза, този път насочен срещу културния център „Иван Михайлов“ - Битоля. Разбит е прозорец в дома на секретаря на сдружението, като за случая са уведомени органите на МВР на Северна Македония и българското генерално консулство.

Поредна грешна стъпка на Европейската комисия. Чиновниците от стъклените сгради се стремят към бърза политическа победа, а най-лесен начин за такава виждат в Западните Балкани.

По време на предизборната кампания в Република Северна Македония езикът на омразата спрямо България беше основно средство за агитация.

Миналата седмица по време на дебат в ЕП запознах Европейската комисия със скандалния случай с поругано българско военно гробище в близост до град Кавадарци в Северна Македония.