Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


Преди време в изявление на Европейската комисия беше посочено, че стените по границите не следва да възпрепятстват лицата, търсещи убежище да получат достъп до територията на ЕС.

Докато ДПМНЕ отдалечава още повече Северна Македония от ЕС с резолюцията си за преговорите с България, а властта в Скопие продължава да използва откровено "полезни идиоти" (хората, пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно) като другаря Смилов

Само преди дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган положи основите на мегаломанския проект за Истанбулския канал, който ще свързва Черно, Мраморно и Егейско море.

Бюрократични пречки на властите в Скопие държат българин на границата в продължение на пет часа, този път обаче развръзката положителна

Уважаема вицепрезидент Юрова,

 

Уви, свързвам се с Вас във връзка с поредния случай на тежко нарушение на правата на човека в Република Северна Македония.

Скандинавските държави (Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия) са наложили държавен монопол върху продажбата на алкохол.

През месец март тази година Европейската комисия представи своето предложение за изменение на Директива 96/71/ЕО относно командироването на работници в рамките на предоставянето на услуги, с цел да се предотвратят нелоялните практики и да се утвърди принципът, че един и същи труд на едно и също място следва да се възнаграждава по еднакъв начин. 14 национални парламента предоставиха мотивирани становища срещу направеното от ЕК предложение, като по този начин задействаха процедурата „жълта карта“. Според член 7, параграф 2 от Протокол № 2 проектът трябва да бъде преразгледан.

Декрет 2016/718 от 7 април 2016 г., отнасящ се до командированите работници в сферата на транспорта, предстои да влезе в сила във Франция от 1 юли тази година.

С оглед на нарастващото турско население в ЕС и перспективата Кипър да се обедини под формата на федерация с две съставни единици — гръцка и турска част — все по-често се задава въпросът дали турският език ще стане официален в ЕС.