Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


На 4 февруари се навършиха 150 години от рождението на Георги Николов Делчев, български революционер, борил се свободата на българите в Македония.
 

Пореден акт на омраза, този път насочен срещу културния център „Иван Михайлов“ - Битоля. Разбит е прозорец в дома на секретаря на сдружението, като за случая са уведомени органите на МВР на Северна Македония и българското генерално консулство.

Поредна грешна стъпка на Европейската комисия. Чиновниците от стъклените сгради се стремят към бърза политическа победа, а най-лесен начин за такава виждат в Западните Балкани.

По време на предизборната кампания в Република Северна Македония езикът на омразата спрямо България беше основно средство за агитация.

Миналата седмица по време на дебат в ЕП запознах Европейската комисия със скандалния случай с поругано българско военно гробище в близост до град Кавадарци в Северна Македония. 

Зад гърба на България костите на около 400 нейни войници са унищожени

Европейският съюз трябва да поиска гаранции за правата на българското национално малцинство в Косово

Наскоро запознах ЕК със случая относно паметната плоча в памет на Велко Скочивирски, лидер в българската съпротива срещу османците, намираща се в село Клепач - Северна Македония, която беше заменена с нова.

Настояваме Скопие да не посяга на идентичността на българите от Попис 2021 и тази на загиналите за свободата ѝ наши сънародници