Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до Европейската комисия


Зад гърба на България костите на около 400 нейни войници са унищожени

Европейският съюз трябва да поиска гаранции за правата на българското национално малцинство в Косово

Наскоро запознах ЕК със случая относно паметната плоча в памет на Велко Скочивирски, лидер в българската съпротива срещу османците, намираща се в село Клепач - Северна Македония, която беше заменена с нова.

Настояваме Скопие да не посяга на идентичността на българите от Попис 2021 и тази на загиналите за свободата ѝ наши сънародници

Темата не търпи отлагане, защото засяга и бизнеса, и обикновените граждани

Тъй като темата с мерките срещу сериозния скок на цените не търпи отлагане, днес внесох въпрос до Европейската комисия относно предприемането на действия за прекратяване на търговията с въглерод, поне докато настоящата криза приключи. 

Преди време в изявление на Европейската комисия беше посочено, че стените по границите не следва да възпрепятстват лицата, търсещи убежище да получат достъп до територията на ЕС.

Докато ДПМНЕ отдалечава още повече Северна Македония от ЕС с резолюцията си за преговорите с България, а властта в Скопие продължава да използва откровено "полезни идиоти" (хората, пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно) като другаря Смилов

Само преди дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган положи основите на мегаломанския проект за Истанбулския канал, който ще свързва Черно, Мраморно и Егейско море.