Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Изказвания


Изказване в Подкомисията по човешките права за състоянието на правата на човека на Западните Балкани

Безспорно наличието на хиляди бойци с европейски паспорти в Сирия днес е огромен проблем. Това е проблем основно на западните общества. Основата на този проблем е прекалено дългото търпение, дългата търпимост, която в годините допускаше хора с радикални възгледи безпрепятствено да извършват проповеди в самото сърце на Европа. Която допускаше тези хора, които не споделят нашите ценности, да ни налагат своите.

Уважаеми г-н Председател,

 

Уважаеми колеги,

 

Остро възразявам срещу недопустимата и противоправна намеса на Република Турция във вътрешните работи на Република България - суверенна държава, член на Европейския съюз.

Уважаеми господин председател, уважаеми колеги,

 

В момента в сирийския град Кобане се извършва геноцид. Главорезите от "Ислямска държава" вече месеци наред обезглавяват, разстрелват, разпъват на кръст стотици мъже, отвличат, изнасилват и държат в робство хиляди жени, момичета и деца, кюрди и язиди, християни, които живеят мирно по тези земи от хилядолетия. Това е тежко престъпление срещу човечеството съгласно „Конвенция за преследване и наказване на престъплението геноцид“ на ООН, приета през 1948.

Изказване на Ангел Джамбазки, член на групата на Европейските консерватори и реформисти, пред Европейския парламент:

 

Тази година беше изключително сложна и тежка откъм наводнения, както за Италия, така видимо и за Гърция, и за България. Имаме десетки загинали, много тежки материални щети, нанесени в много български селища – в Мизия, във варненско, около пловдивско, в цяла северозападна България.

Въпрос с искане за писмен отговор
до Комисията 
Член 130 от Правилника за дейността
Angel Dzhambazki (ECR)

 

В съответствие с Министерската среща за откриване на Междуправителствената конференция за присъединяване на Сърбия към Европейския съюз (Брюксел, 21 януари 2014 г.) в точка 16 се посочва условието за ефективното прилагане на законодателството в областта на защитата на малцинствата и на недискриминационно третиране на националните малцинства в цяла Сърбия.

Уважаема г-жо Председател, ИДИЛ обяви „Халифат” – ислямска държава на територията на половин Европа, и нейният „Халиф” призова за кръстоносен поход в името на исляма.

Радикалният ислямизъм днес е най-голямата политическа и военна заплаха за Европа и нашата цивилизация. ИДИЛ ни обяви джихад, свещена война, и заплахата е сериозна. Това ще е битка за ценности – нашите ценности. ИДИЛ днес се цели в Западните Балкани поради наличието на големи мюсюлмански общности там.