Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Цигански въпрос


Стопиране на процесите по циганизация

 

Ние от ВМРО никога няма да допуснем циганизация на нашата родина. Никога! Факт е, че голяма част от представителите на този етнос не считат, че законите важат за тях. Твърди сме и работим за реформи, които да осигурят върховенството на закона за всички български граждани. Именно спазването на закона ще спре циганизацията в държава ни.

 

Затова и години наред предлагаме конкретни мерки, които да доведат до разрешаване на проблеми, произтичащ от това, че у нас има огромна група от хора, която паразитира върху обществото и не желае да се социализира.

 

Равни права – равни задължения

 

Всеки, който си позволява да краде ток, да не плаща вода, да изцежда системата за социално осигуряване, да не работи и да не спазва законите очевидно е привилегирован. Смятам, че това се отнася за огромната част от циганското население в страната. Ако аз не си плащам данъците, осигуровките и електричеството, то вероятно ще бъда лишен от съответните услуги.

 

Нелепо е една част от българския народ да спазва правилата, а циганите да смятат себе си за група, която стои над закона. Истината е, че те се чувстват удобно в тази си позиция, тъй като много политически партии в България зависят от техните гласове. Това води до абсурда да имат еднакви права с нас, без да плащат съответните данъци, такси и услуги.

 

Българската конституция, например, постановява, че училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително. И все пак редица представители на циганския етнос отказват да пращат децата си на училище. Вместо това те ги карат да се женят, да работят и да просят. Тук става въпрос за нечовешко отношение към децата. Лишавайки ги от образование, родителите им ги лишават от бъдеще. Създават едно ново поколение от хора, които смятат, че нямат равни задължения с останалата част от обществото. Това е проблем.

 

Премахване на гетата

 

Незаконните цигански постройки в столицата, а и в цяла България, трябва да бъдат премахнати. На места започна и съм категоричен, че трябва да продължи. Не бива да бъдем поставени в позиция, която да ни кара да се извиняваме за това, че искаме всички граждани да спазват закона. Това да живееш в законно жилище, да плащаш данъците си и да водиш децата си на училище не е някаква крайна и опасна идея.

 

Т.нар. циганска интеграция не работи – колкото и десетилетия на „ромското включване“ да се проведат. Нима циганите не са български граждани? Нима за тези хора не важат всички правила, които важат за останалата част от нашето общество? Когато говорим за гета и социално изключване, то е базирано на избора, който отделните индивиди са направили за себе си и семействата си.

 

Преди години, когато наборната служба все още работеше и когато голяма част от циганите отиваха в трудови войски и се връщаха със занаят, никой не е говорил за интеграция. Когато обаче валят грантове от соросоидните НПО-та и когато голямата част от циганите правят деца с цел източване на системата ни за социална сигурност, имаме проблем.

 

Решението е едно - премахване на гетата, а това означава премахване на незаконните постройки, отказ на социални помощи при отказ от образование, социални помощи в натура. Това ще доведе до истинска интеграция и ще възпита нормална гражданска култура.

 

Циганската престъпност

 

У нас циганите са етническата група, отговорна в най-голяма степен за битовата престъпност в страната. Това е вследствие на ширещото се чувства на безнаказаност. Факт е, че много политически партии купуват цигански гласове и съответно си затварят очите пред проблемите като циганската престъпност. Това кара циганите да се чувстват безнаказани и да правят каквото си поискат.

 

Решение има - твърда дисциплина чрез разширяване на правомощията на МВР, реформа в закона за личната самозащита.

 

Ако един циганин, решен да извърши престъпление срещу някого и знае, че потенциалната жертва е въоръжена, ще си помисли преди да нападне. Свободният човек е въоръженият човек. Да защитиш семейството си не е престъпление. Да грабиш, изнасилваш и пребиваш - са.

 

В този смисъл е добре и да се помисли за юридическа реформа, в частност премахване на понятието „незначителни“ престъпления.

 

От ВМРО искаме промени в Наказателния кодекс, с които незаконната сеч по градските паркова да бъде криминализирана. Не е тайна за никого кой се занимава с тази варварщина.

 

Решение на Циганския въпрос има и то минава през изваждане на хората, обитаващи гетата, образование на децата и спазване на законите – да важат еднакво за абсолютно всички български граждани! И напомням, всички българи имаме равни права, но и равни задължения.

 

 

Баталова воденица

 

Сигнал - 3 РУ СДВР

Сигнал до г-жа Йорданка Фандъкова

Сигнал - кмет район Възраждане

Сигнал - РЗИ

Сигнал - ДНСК

Сигнал - Столичен Инспекторат

Сигнал - Строителен контрол

 

Виетнамски общежития

 

Предложение - МВР

Сигнал - ДАЗД

Сигнал - ДНСК

Сигнал до г-жа Йорданка Фандъкова

Сигнал - кмет район Красна поляна

Сингал - РЗИ

Сигнал - Социално подпомагане район Възраждане

Сигнал - СОС

Сигнал - Столичен инспекторат

Сигнал - Строителен контрол НАГ

 

Факултета

 

Жалба до директора на Дирекция „Общински строителен контрол” към НАГ

Жалба до кмета на район Възраждане - С.Савова

Жалба до кмета Столична община Й.Фандъкова

Жалба до Началника на ДНСК

Жалба до председателя на СОС

 

Филиповци

 

Сигнал - 9-то РПУ

 

гр. Червен бряг

 

Сигнал - ДНСК

Сигнал - КОНПИ

Сигнал - ТД НАП - Плевен

Отговор - община Червен бряг

 

с. Разград

 

Сигнал - с. Разград

Сигнал - община Вълчедръм

Cигнал - ОДМВР Монтана

 

гр. Елин Пелин

 

Сигнал - ДАЗД