Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Заплахата Турция


Турция е заплаха за сигурността на региона, както и на целия ЕС. Чрез политика, която провежда турският президент Ердоган, се прави опит за налагане на неоосманистки тези – такива, които са в разрез с ценностите и традициите в целия европейски цивилизован свят. Турция не бива да става част от Европейския съюз и причините за това са много. От скоро цялата еднолична власт е в ръцете на Реджеп Таип Ердоган, който с поведението на всевластен султан откровено изнудва Европа заради проблема с мигрантите. В Турция свободата на словото е на критично ниво, а помним как след неуспелия преврат срещу турския президент хиляди турски граждани – учители, адвокати, военни, преподаватели, журналисти, бяха вкарани по затворите. Ердоган погазва безпардонно правата на хората в собствената им държава.

Свързани материали


Абсолютно непремерено действие от страна на ГЕРБ е да внесат заедно с ДПС в парламента законопроект за вероизповеданията

За отношенията на Европейския съюз с Русия, Турция и Западните Балкани. Има ли риск за срещата ЕС – Западни Балкани, след като станаха известни резервите на Кипър и Румъния?

Евродепутатът предлага спиране на преговорите с Ердоган за членство на страната му в ЕС

 

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки предлага преговорите между Европейския съюз и Турция за членство на страната в общността да бъдат прекратени.

Повече