Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Въпроси до ЕК по повод поредното изстъпление срещу българи в Северна Македония


 

Докато ДПМНЕ отдалечава още повече Северна Македония от ЕС с резолюцията си за преговорите с България, а властта в Скопие продължава да използва откровено "полезни идиоти" (хората, пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно) като другаря Смилов, за да прокарва фалшивата си позиция, в РСМ се случи поредно нарушаване на човешките права. И каква изненада, отново срещу човек с българско самосъзнание!

 

Типично в югостил продължават нападенията над българи. А едно знаме отприщва безобразна ярост. Ще остане ли глуха и сляпа за пореден път Европейската комисия, която незабавно сезирах за това престъпление? Подозирам, че да, както всеки път досега.

 

Интересно ми е, къде са сега европейските емисари, които толкова искат РСМ в семейството си, за да осъдят това брутално своеволие? Къде са радетелите за човешки права?

 

Самоопределението като българин не е престъпление, притежанието на българско знаме не е престъпление, камо ли да е мотив за физическа агресия! Извършването на такава, при това пред очите на болното дете на нашия сънародник, е истински пример за нарушаване на човешките права, при това в няколко члена и точки.

 

Затова питам, и го правя за пореден път, след пореден случай: Ще бъдат ли вкарани тези нарушения в доклада за напредъка на страната и какви ще са действията на Комисията спрямо РСМ? Ако все още има неразбрали: ветото е нашето оръжие срещу северномакедонските лъжи и безпардонното нарушаване на правата на българите там.