Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

V-БЛОГ


Въпреки принципите за солидарност и равнопоставеност между държавите-членки и усилията на ЕС, все още съществуват региони, в които населението прогресивно обеднява. Най-бедният регион в ЕС е Северозападна България, който е изправен пред тежка демографска катастрофа, прогресивно намаляване на населението, застаряване, високи нива на безработица, ниска икономическа активност и перспектива, изключително високи нива на миграция – към други региони на България и извън страната.

Резултати от първата среща на Съвместния парламентарен комитет ЕС-БЮРМ

В залата на Европейския парламент се проведе дискусия относно увеличаващия се бежански натиск върху южните граници на Европейския съюз. Бе коментирана и темата с големия поток от бежанци, които нахлуват от Турция към България, към Гърция, към Италия, към Испания.

Проведе се предварителна сбирка на делегацията между представители на Европейския парламент и Република Македония, която ще работи по докладите за присъединяването на Македония към Евросъюза.

 

За това информира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Уважаеми съмишленици,

 

В Европейския парламент беше проведена среща с министър Волкан Бозкър, министърът на Турция, отговарящ за евроинтеграцията на тази държава.

 

Ние, представителите в ЕП, поставихме важните въпроси пред този министър за намесата на Турция във вътрешните работи на България, за евентуалната и твърде вероятна подкрепа на Турция за главорезите и бунтовниците от „Ислямска държава“, които в момента извършват геноцид над кюрдското население в пограничния град на Сирия Кобани.

Скъпи сънародници,

 

Бих искал още веднъж да Ви благодаря за доверието, което ми гласувахте, изпращайки ме за Ваш представител в Европейския парламент.

 

С радост мога да заявя, че с подкрепата на колегите ми от групата на Европейските консерватори и реформисти бях избран за зам.- председател на Делегацията на Европейския парламент към Съвместния парламентарен комитет „Европейски Съюз - Бивша югославска република Македония“.