Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Кръг „Македония“ разобличава лъжите на македонизма в ЕП


2022-06-09 10:02 | коментара

По време на посещението на българските учени от кръга „За Македония” в Страсбург се осъществиха редица срещи, имащи за цел да запознаят европейските представители с българската позиция по темата Македония. Крайно време беше и да се чуе гласът на българската наука в Европа.

 

Професор Николай Овчаров, професор Ана Кочева, професор Спас Ташев, професор Пламен Павлов и доктор Владимир Митов обясниха проблема в детайли, неговите исторически корени и съвременните му измерения, така че да няма някой неразбрал. Всички тези хора са представителна извадка на българската наука, с чест и достойнство те защитиха националния ни интерес и категорично потвърдиха, че няма да бъде допуснато фалшифициране на миналото ни.

 

Като своеобразен домакин на посещението на българските учени, за мен беше чест, че организирахме тези разговори, защото те бяха проведени на разбираем и достъпен език за всички онези, които до днес не разбираха българската позиция. Тази първа стъпка тепърва ще бъде развита в много по-пълноценно и ползотворно сътрудничество. Битката за националната ни чест продължава.