Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Българският национален интерес в режим на изчакване.


2022-06-19 19:56 | коментара

Това, което ще се случи в следващите няколко часа, е наистина съдбоносно. Българското правителство и Народното събрание се готвят да вземат решение, което ще определи политиката на България по отношение на Северна Македония и да предадат страната и хората с българско самосъзнание. Днес става дума за това дали българската власт ще защити националната ни история, култура, чест и достойнство.

Външният натиск е факт и очевидно той работи с пълна сила при голяма част от българския политически елит. Свидетели сме на чуждопоклонническо отношение и бленувано национално предателство, което ще нанесе непоправими щети върху страната ни. Заседанието на Комисията по външни работи в Парламента беше провалено по нелеп начин от представителите на ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Причината е ясна - всички те преследват своите партийни интереси, а националният такъв остава на заден план.

Българският национален интерес може да бъде защитен.

ВМРО ще изпрати своето предложение с детайлите, които трябва да залегнат в Преговорната рамка, на всички парламентарни групи. Това, което задължително трябва да бъде вписано като гаранция, е че гарант за всички тези процеси може да бъде Европейският съвет, а не Европейската комисия, защото това е политическият орган, избран от лидерите на националните държави. Докато ЕК е една чиновническа група, която налага безумни решения. Настояваме нашите предложения да бъдат гласувани като добавки в българската позиция.

Всичко друго би било тежко национално предателство.