Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Подготвителна среща на делегацията към Съвместния парламентарен комитет ЕС-БЮРМ


2014-11-19 14:20 | коментара

Проведе се предварителна сбирка на делегацията между представители на Европейския парламент и Република Македония, която ще работи по докладите за присъединяването на Македония към Евросъюза.

 

За това информира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

На предварителната среща са присъствали лица от посолството на Република Македония. Обсъждана е програмата на първата среща на междупарламентарната делегация, която ще се състои следващата седмица в Страсбург.

 

Представих исканията на ВМРО и Патриотичния фронт, които трябва да залегнат в този първи кръг на разговори, информира Джамбазки.

 

Той определи като успех извоюваното право да бъдат поставени въпросите, свързани със  свободата на словото, свободата на изразяване, свободата на медиите.

 

Евродепутатът разказа, че по същото време е била проведена и друга много интересна среща за свободата на словото и изразяване в медиите от всички държави в Западните Балкани.

 

Това са неща, свързани с правата на нашите сънародници, за които от години се борим и се стараем да представляваме, заяви той.

 

Доволен съм от резултатите от тази среща и предполагам, че на сесията в Страсбург ще запишем първите думи в документите, които после ще станат част от работата на Европейския парламент по защита на гражданските и политическите права на нашите братя българи в Македония, завърши Ангел Джамбазки.