Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Увеличаващия се бежански поток към страните по южната граница на ЕС


2014-11-25 21:25 | коментара

Джамбазки: Компенсации за България заради бежанците


В залата на Европейския парламент се проведе дискусия относно увеличаващия се бежански натиск върху южните граници на Европейския съюз. Бе коментирана и темата с големия поток от бежанци, които нахлуват от Турция към България, към Гърция, към Италия, към Испания.


Европейският представител от ВМРО и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки за пореден път защити искането изброените държави да бъдат компенсирани за това, че са най-потърпевшите от този огромен бежански поток.


По думите на евродепутата огромният бежански поток буквално „се излива“ на нашите граници. 


Освен да бъдат компенсирани държавите, трябва да бъде засилена и сигурността по границите, за да не допуснем подкрепяната и организирана от Турция „Ислямска държава“ да прехвърля на българска територия хора, чието намерение ние не знаем, каза Джамбазки.


Той коментира и акцията на ДАНС в няколко български града.


Ангел Джамбазки адмирира, че най-сетне са проведени оперативни действия в циганската махала в Пазарджик срещу доказания и осъден ислямист Ахмед Муса Ахмед и той е бил задържан. 


ВМРО отдавна предупреждава, че този човек се занимава с ислямистка и подривна, антидържавна дейност.
Тук е въпросът кога ще бъдат подведени под отговорност  тези, които го пазеха, криеха и му адвокатствата пред съда в Пазарджик, каза още Джамбазки.


В заключение членът на ЕП заяви, че е крайно време „Ислямска държава“ и тези, които ги подкрепят, да бъдат изтласкани от българската държава. 


Не бива да бъде допускано нашествието на радикалния салафитски ислям на територията на България, завърши Джамбазки.