Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Манипулациите на „Демократична България”


2022-03-30 10:22 | коментара

С голяма изненада прочетох новината, че „Демократична България” започва консултации за отпускане на военна помощ за Украйна. Напомням, че това е коалицията, която участва пряко в управлението на държавата, има излъчени министри и има своите народни представители.

 

Точно по тази причина е повече от ясно, че „Демократична България“ няма нужда да започва консултации. Съществуват правни процедури, които са елементарни и логични, няма нужда от никакви консултации. За целта просто трябва да бъдат внесени няколко документа в деловодството на Народното събрание и Министерски съвет. Единият документ е до председателя на Народното събрание като предложение за Проекторешение с мотиви и искания. Вторият документ е писмо-предложение до министър-председателя Кирил Петков и председателя на Народното събрание, в което на основание, например чл. 86 ал.1 от Конституцията на Република България, може да се внесе предложение за решение на Народното събрание за всичко, което те искат да се случи. Точно чрез тези документи народните представители от „Демократична България“ могат да кажат ясно защо и какво искат от Народното събрание или от Министерски съвет. Това се случва, когато някой е последователен в политиката си и не лъже своите избиратели. Но истината е, че от „Демократична България“ искат да започнат консултации, просто за да не ги завършат. Или да ги завършат половинчато, защото те хем искат да управляват, хем да протестират срещу себе си. Това, което тези хора правят, е позорно, лицемерно и обидно. Те протестират срещу собственото си управление, за да залъжат своите избиратели, че вършат някаква работа.

 

Именно заради това аз изпращам образци на споменатите документи като помощ към тях, за да видим дали народните представители от парламентарната група на „Демократична България“ ще имат смелостта да ги внесат. Ако го направят, значи сме били полезни и сме попълнили една правна празнина в тяхната коалиция. Но, ако не го направят, това ще означава, че всичко е просто прах в очите, за да излъжат. Защото никой досега не чу хората от тази партия да поставят условие, че ако правителството не вземе решение да отпусне военна помощ, те ще напуснат управлението. Именно това говори много, защото тези хора лъжат доста нахално и елементарно, че защитават една теза, а всъщност не смеят да застанат зад нея. И това е доста елементарен номер, който ще излезе наяве.