Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Необходими са протести в защита на българите в Македония


2022-03-31 10:23 | коментара

При бъдещия доклад за Република Северна Македония и нейния напредък в Европейския Парламент се наблюдават промакедонистки интереси и застъпване на антибългарската теза. Изключително притеснително явление, което се случва на фона на позорната фалшификация с преброяването на населението в Северна Македония и безумните обяснения на карикатурния ни министър-председател за отношенията със западната ни съседка. Всичко това е тежък позор и предполага предателство на управлението.

 

В момента различни посолства се опитват да принудят България да се съгласи нереформираната и антиевропейска Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС. Те използват руската война в Украйна, за да ни принудят да отстъпим и да ни унижат за пореден път.

 

Аз и моите съратници обаче не можем да допуснем това да се случва. Съпротивлението срещу предателството и външния натиск са протести за защитата на българите в Македония, на българската национална кауза в Македония, на нашата историческа памет, традиция и култура.