Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Лицемерните двойните стандарти в Европейския съюз


2022-04-11 10:42 | коментара

Двоен стандарт е най-честото описание от крайнолевите в Европейския парламент, по отношение на нашата позиция в защита на хората, които бягат от руското нашествие в Украйна. Според тези хора се прилага такъв, заради отношението към приема на бежанци от Афганистан и Северна Африка. Обаче е повече от ясно, че за сравнение и дума не може да става.

 

Разликата между хората в Украйна и онези от Афганистан е, че от Украйна идват майки с деца, а от Афганистан пристигат брадати 30-годишни мъже, в разцвета на силата си. И тези хора идваха в Европа, не защото бягаха от война, а за да търсят по-добър живот и да се доберат до социални помощи. Затова ние не можем да приемем, че тези хора са бежанци. Те са нелегални мигранти. Затова не можем да имаме същото отношение към тях. И сега царете на двойния стандарт за всичко, говорят за същия този двоен стандарт. Това са тези същите, които в момента глобяват Унгария и Полша, заради защита на националния им интерес. А Унгария и Полша са държавите, които помагаха всячески на Украйна. Това е не просто двоен стандарт, а лицемерие на степен, каквато математиката трудно би успяла да сметне.

 

Затова, нека кажем нещо на всички, които твърдят, че не сме еднакви в отношението си. Ами не сме. И няма да бъдем. И това не е случайно. То е защото това е наш избор. Всеки, който бяга от войната, е добре дошъл и трябва да му се помага. Тези с брадите не са добре дошли, те могат да останат в своята държава и да я защитават така, както правят мъжете в Украйна. И не е въпрос на двоен стандарт, а на осъзнато решение. За останалите е срам и позор.