Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Битката в Европейския съюз е за опазването на националните държави


2022-04-12 10:44 | коментара

Неадекватност е мека, но подходяща дума за това, което се случва напоследък в Европейския парламент. На фона на руската военна агресия в Украйна и огромната вълна от бежанци, Парламентът се занимава да разобличава крайнодесните, според тях, движения в Европа. Които били съюзници на агресора. Под крайно десни движения те разбират политическата конюнктура в Полша и Унгария, въпреки че това са държавите, които оказват най-голяма помощ на тези, които страдат от войната. И двете държави продължават да бъдат обвинявани за това, че защитават своите национални интереси, цели и позиции. Тези хора дори не могат да разпознаят ясно своя враг. И атакуват онези, които най-много помагат.

 

 

Това е необяснима шизофрения, която може да бъде обяснена само с гузна съвест. Именно на всички онези, които уж се опитват да помагат, но всъщност подкрепят агресията, като унищожават суверенните източници на природни богатства и суверенните производства на енергия в държавите членове на Европейския съюз, за да го направят по-зависим от внос на газ.

 

Продължава невероятното неразбиране какво се случва и продължава самопрострелването на тези хора. Не просто в крака, а в цялото тяло. И за съжаление, сметката ще я плащаме всички европейски граждани. Затова все по-актуална и по-належаща е идеята за преформатиране на този съюз в съюз на Отечествата и суверенните държави, в който националните държави ще могат да взимат решения, съобразно своя национален интерес. Такива, които са гласувани и общи, а не налагани решения от неовластени, но всевластни хора, загубили всяка връзка с реалността. Именно те налагат своите догми, „зеленият“ си истеризъм, климатичните си безумства и лобизма си, с които подпомагат нашествието в държавите от нашия континент и разпалват войната в Европа. Това е срам и позор. На това трябва да бъде сложен край. Единственият разумен изборът пред нас е Европа на Отечествата.