Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

В защита на българския национален интерес в Македония.


2022-04-13 10:45 | коментара

Във вторник през деня външният министър на България чака повече от 15 часа преди да коментира по какъвто и да било начин излязлата в западни медии информация за това, че тя се е съгласила да предаде българския национален интерес. Това е стилът, по който управлява настоящото правителство, особено по темата с Македония. Във всички ни остава усещането, че тези хора са сключили позорна и жалка сделка, за да предадат българската национална кауза в Македония. Това е неприемливо и недопустимо.

 

Ние сме решени да защитим докрай българския национален интерес в Македония. Независимо дали ще бъде чрез протести, референдум или съчетание от двете. Ние българите трябва ясно да заявим, че няма да допуснем това позорно и недопустимо вмешателство във вътрешните работи на страната ни. Целта е България да предаде националния си интерес и да даде своето съгласие за първа междуправителствена конференция между Република Северна Македония и Европейския съюз, с което ще се постави началото на преговорите за членство на страната в Европейския съюз. И това ще се случи въпреки нарушаването на човешките права на българите в Северна Македония, продължаващия език на омразата и изопачаването на нашите култура, традиция и история. Няма българин, който да се съгласи това да се случи.

 

Няма българин, който да допусне да бъде притиснат и изнуден от наши или чужди провокатори, защото на някой на запад му е хрумнало да разчиства чужди сметки, за сметка на нашата национална кауза. Няма да допуснем това да се случи и няма да допуснем управление, което продава по този начин българския национален интерес. Ние от ВМРО започваме натиск за защита на българския национален интерес в Македония.

 

Помнете – Не продавай Македония.

 

България над всичко!