Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

България не трябва да отстъпва пред провокациите на македонизма


2022-04-18 10:38 | коментара

Тази събота и неделя преминаха под знака на тежки антибългарски провокации. Освен нелепата и грозна сценка, която устроиха шепа македонсити в Битоля по време на посещението на представители на български обществени и политически организации, дълбоката държава в Скопие организира подобна провокация и в град Мелник. Там бяха мобилизирани всичките петдесетина македонисти в България с футболни шалчета и знаменца, с които те трябваше да покажат огромната група на несъществуващото малцинство в България. Не стига тази провокация, но в Мелник присъства и т.нар. народен представител от албанския парламент, който претендира да представлява също несъществуващото македонско национално малцинство в Албания.

 

Отлично знаете, че благодарение и на усилията на ВМРО след почти век Албания призна българите за малцинство в страната и ги вписа в своята конституция. Това беше тежък удар за македонизма и затова продължават провокациите срещу българската национална идентичност и принадлежност както в #Македония, така и в Албания. За тази цел беше изпратен един клетник, който да говори от името на несъществуващото македонско национално малцинство в Албания. Разбира се всички тези провокации са организирани. Няма никакво съмнение, че държавата Северна Македония се опитва да осъществи натиск по всички възможни линии, за да принуди нефелното българско правителство да отстъпи и да даде съгласие за начало на преговори с Европейския съюз.

 

Затова за пореден път ние се обръщаме към българския министър-председател, за да му напомним, че антибългарският натиск в Северна Македония е унизителен за страната ни и прави управляващите да изглеждат доста по-глупави, отколкото, въпреки старанието си, изглеждат в българското общество. Категорично не може и не трябва да бъде давано съгласие за начало на преговори между Република Северна Македония и Европейския съюз при тези обстоятелства. Отново напомням, че това ще предизвика големи протести, които ще доведат до оставката на това правителство.