Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Антибългарската истерия в Скопие


2022-04-20 10:40 | коментара

В последните дни сме свидетели на пълномащабна антибългарска истерия в Скопие, провокирана около името и личността на Иван Михайлов. За скопските измекяри, мекерета, копейки и други подобни национални предатели ще разясня отново кой е той. Иван Михайлов е голям български революционер и един от най-великите водачи на ВМРО. Справя се с болшевиките и предателите, което всъщност допринася и за омразата, която виждаме днес в Скопие срещу него. Защото тези, които го плюят днес, всъщност са наследници на същите национални предатели, съветски, коминтерновски агенти на Белград, които тогава страдаха от ръководството на Иван Михайлов.

 

Когато Иван Михайлов оглавява Организацията, успява да я спаси от комунистически преврат и да я превърне в непоколебимо и мощно оръжие на българската национална кауза в Македония. В документите, които са издадени под негово ръководство, и в цялата му дейност, идеята за независима Македония никога не е отхвърлена и отречена. И ако някой трябва да бъде славен в Скопие като деец на ВМРО, който е бил за независима македонска държава, това всъщност е именно Иван Михайлов. Но защо тези хора го обиждат, защо го мразят и се плашат от него? Защото той навсякъде убедено доказва, че населението в Македония етнически е българско, а само географски и политически може да бъде определяно като македонско.

 

По тази причина днес, тези, които управляват държавата Северна Македония, създадена като някаква карикатура и комунистически франкенщайн, толкова се плашат от неговото име и се опитват да го обвиняват в какво ли не. Няма да успеят в Скопие да се преборят с него. Иван Михайлов ще остане знаме на ВМРО и на българската национална кауза в Македония. Вечна памет на Иван Михайлов. Велик български революционер, велик водач на ВМРО. Този, който беше непреклонен в своята борба за независима втора българска държава на Балканите и Македония като българска държава и българска държавност.

Македония е българска.

България над всичко.

Да живее България!