Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Иван Михайлов и лъжите на Коминтерна


2022-04-20 10:41 | коментара

Хората на всяко едно високо държавно ниво в Северна Македония дружно са изпаднали в бясна антибългарска истерия. Виждаме една абсолютна паника в Скопие от това, което се случва с пробуждането на българската общност в там. Не спряхме да слушаме каква провокация била избраното име на културния клуб „Иван Михайлов“.

Всъщност, чисто географски, ако някой може да претендира, че е македонец, то това е именно Иван Михайлов. Той е велик водач на ВМРО, но е роден в днешния град Щип, сега квартал Ново Село. Всички се страхуват толкова много от него, защото той беше човекът, който проведе епична битка, в която громеше и разобличаваше македонизма и неговите антибългарски корени. Иван Михайлов е този, който вадеше на показ престъпленията на болшевишкия режим, които и днес продължават да се прикриват.

Възможно ли е наистина българският министър-председател Кирил Петков да не вижда как беше посрещнат? Не видя ли, че там, където кацна с държавния вертолет, го чакаше провокация? Не си ли зададе въпроса, че тази провокация е възможна само и единствено, ако е била организирана от властите в Скопие? Или си мисли, че във всяко едно село чакат някакви хора да кацне някой вертолет.

Случващото се е тежка и яростна провокация. И това трябва да даде ясен знак на клетите български представители, че подобни провокации няма да спрат. По тази причина не може и не трябва да се дава съгласие за начало на преговорите на Северна Македония с ЕС.