Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Зелената антиутопия атакува най-бедните


2022-04-28 11:13 | коментара

Комисията по транспорт на ЕП ще се разглежда поредния пакет от законодателни мерки, които имат за цел да превърнат в реалност т. нар. „Зелена сделка“. Повечето от тях, разбира се, безумни. Например - предложението за забрана на двигателите с вътрешно горене след 2030 година?! Само си го представете.

 

ЕК продължава зеления кръстоносен поход срещу най-бедните в нашите общества. В компромисния текст на този доклад няма пълна забрана, а само с намаление с 90 % на двигателите с вътрешно горене. Това, разбира се, отново е пълно безумие, защото ще доведе до огромен скок в цените на автомобилите както на първичния, така и на вторичния пазар. Т.е. няма да могат да си ги позволяват българските граждани. За пореден път са атакувани хората с най-нисък социален статус, докато новото поколение хайверени социалисти гледат надменно нормалните хора, които просто искат достъпна мобилност за себе си.

 

А компаниите, станали символ на екологията, лъжат. Новите либерални болшевики имат друга цел, която далеч не е свързана с екологията. Те искат да ограничат свободата в нашите общества. Свободата на придвижване и личната мобилност. Зад прикритието на псевдозелени политики, те искат да отнемат правото на обикновения човек да има автономия. Ако тяхната визия и идея стане реалност, единственият личен транспорт, който повечето хора ще могат да си позволят, е тротинетката. Необходим е много повече разум по тази тема. Време е да се приключи с утопията „Зелена сделка“.