Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Политиците в РСМ трябва да започнат да изпълняват исканията на България


2022-05-01 11:14 | коментара

В Северна Македония двете отрочета на „Съюза на комунистите в Югославия“ се плюнчат кой по-яростно да защитава т.нар. „македонски идентитет“. ДПМНЕ искат писмени гаранции от ЕС за македонската идентичност, език и история. От своя страна - СДСМ гарантират, че защитават „държавните позиции“. Очевидно защита на псевдодържавната им позиция е да шикалкавиш, да се скатаваш и да не правиш нищо за решаване на въпросите, справедливо поставени от България.

 

Буяр Османи, министърът на външните работи на РСМ, изключително нагло си позволи да нарече „фолклор“ идеята за защитата на правата на българите, както и останалите условия, които поставяме. Напомням, че сред тях са спирането на езика на омразата, дискриминацията, насочена срещу всичко българско, както и спирането на кражбата и фалшификацията на историята. Вместо решения по тези теми, ние получаваме едно пренебрежително, унизително отношение от страна на скопските болшевики.

 

Очевидно трябва да им се напомни, че македонизмът е измислена в Кремъл човеконенавистна идеология. В нейно име бяха избити стотици хиляди българи, десетки бяха изпратени в лагери, други бяха преследвани заради своето самосъзнание. Нещо, което продължава да се случва и днес в т.нар. (уж) демократична Северна Македония, която иска да бъде кандидат за член на ЕС. Неприемливо и недопустимо.

 

Подчертавам, че спазването на правата на човека са част от Копенхагенските критерии, които са абсолютно изискване за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Затова, вместо да се чудят кой да брани повече лъжата на коминтерновизма, титовизма и македонизма, най-добре политиците край Вардар да запретнат ръкави и да започнат реални действия по изпълняване на договореностите и на българските искания.